SGK’e-bildirge giriş nasıl yapılır?
e-Beyanname İnternet uygulamasına giriş yapmak için, SSK şubeleri aracılığıyla yapılan başvuruya istinaden kullanıcılara verilen kullanıcı kimliği ve şifrelerin SGK’nın resmi internet sitesinde yer alan e-Beyanname giriş sayfasına girilmesi gerekiyor.
SGK ek bildirge nereden verilir?
Yeni düzenlemeyle, süresi dolan aylık prim ve yan hak belgeleri SGK’nın internet sitesinde yer alan “e-SGK-İşveren-e-Bildirge v.” sayfasından indirilebilecek.
SGK bildirgesi nereye verilir?
SSI İşe Giriş Beyanı ne zaman verilir? Sosyal Güvenlik kurumuna sunulması gereken işe giriş beyanı, çalışanın işe başlamasından en az bir gün önce gönderilmelidir.
E-bildirge formu nereden alınır?
Öte yandan, aylık ikramiye ve yan hak belgelerini e-bildirge yoluyla gönderen işverenlerimiz, Ocak 2020’den itibaren E-Bildirge V.1 uygulaması yerine E-Bildirge V.2 uygulamasını kullanmak zorundadır. E-Bildirge v.
SGK’e-bildirge ne zaman verilir?
E-beyanname verebilmek için ilgili çalışanın bir ödeme almış olması gerekir. Çalışan ödemeyi aldığında ve işveren primleri ödediğinde e-beyanname düzenlenir. Elektronik beyanname, bir ayın 15’i ile takip eden ayın 14’ü arasında yaptığı iş için maaş alan her çalışan adına ayın 23’üne kadar verilmelidir.
SGK girişi nasıl yapılıyor?
E-devlet ekranına TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra e-hizmetler bölümü seçilmelidir. Burada sunulan hizmetlerden “4A İşe Giriş ve Çıkış Beyannamesi” seçilmelidir. Bu belgeyi ilgili bölümden indirebilir veya barkodla yazdırabilirsiniz.
Zamanında verilmeyen SGK bildirgesi nasıl verilir?
Belgenin gönderilmesi gereken sürenin son gününün tatil gününe rastlaması halinde, aylık prim ve menfaat belgeleri son günü izleyen ilk iş günü saat 23:59’a kadar e-sigorta üzerinden kuruma gönderilebilir.
SGK bildirgeleri nedir?
SGK işe giriş bildirgesi; İşverenin işe aldığı her çalışan için Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermesi gereken yasal bildirimdir. İşverenin çalışanın Sosyal Güvenlik Kurumuna yaptığı bu bildirimle, çalışanın bu kurumda ve bu işveren adına çalıştığı resmiyet kazanır.
SGK işlemleri nereden yapılır?
Vize beyannamesi; e-SGK, e-Devlet üzerinden, sosyal sigorta kuruluşlarının şubelerinden ve iş yerinizdeki muhasebe bürolarından alabilirsiniz.
SGK bildirgesi verilmezse ne olur?
Muhasebeye tabi işyeri ise 15 gün içinde işyeri evrakları verilmediği takdirde; asgari 12 ücret tutarında idari para cezası ödenir. Diğer defterlere tabi işyeri ise 15 gün içinde işyeri evrakları verilmediği takdirde; asgari 6 ücret tutarında idari para cezası ödenir.
E-bildirge v2 nedir?
SGK e-Beyanname v2, e-Beyanname sisteminin 2. ve daha üst versiyonu olarak tanımlanabilir. 2018 yılında oluşturulan bu portal, birçok işlem seçeneği sunmaktadır. İşverenler ve çalışanlar için büyük kolaylık sağlamaktadır.
Pazartesi aynı gün SGK girişi yapılabilir mi?
Pazartesi günü işe başlayan çalışanlar için aynı gün işe başlama bildirimi verilebilir. İlk defa kayıt yaptırılan bir işyerinde işe başlama bildiriminin verilmesi için kayıt tarihinden itibaren 1 aylık süre tanınır.
E-bildirge nedir, nasıl yapılır?
SGK’nın e-bildirge sistemi, sigortalıların ve işverenlerin yükümlülüklerini internet üzerinden yerine getirmelerini sağlayan bir çevrimiçi platformdur. İşverenler, e-bildirge aracılığıyla sigorta prim belgelerini gönderebilir ve tahakkuk eden ücretleri çevrimiçi olarak ödeyebilirler.
SGK’e-bildirge yetkilisi kimdir?
BU, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – İZİN DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜR.
SGK geriye dönük kaç yıl inceleme yapar?
Hizmet tespit davası kaç yıl geriye gider? İşveren tarafından aylık katkı payı ve fayda belgeleri verilmeyen veya istihdamı tespit edilemeyen sigortalılar, şikâyet tarihinden itibaren 5 yıl içinde faydalarının tespitini talep edebilirler.
SGK işe giriş bildirgesi nasıl yapılır?
Sigortalı bir çalışanın işe giriş ve çıkış bildirimi üç farklı şekilde yapılabilir: 1- Ekran üzerinden sigortalı bilgilerinin girişi yapılarak işe giriş-çıkış işlemleri gerçekleştirilir. … 2- Toplu Giriş Sigortalı bilgileri XML dosyası ile sisteme yüklenerek işe giriş-çıkış işlemleri gerçekleştirilir. … 3- Web servis. … Güncel duyurular.
SGK işveren girişi nasıl yapılır?
1- Uygulama adresi üzerinden giriş yapılarak kullanıcı adı, şifre ve güvenlik anahtarınız ile giriş yapılır. 2- “Basit İstihdam Edilebilirlik – Beyan Girişi/Teşvik Tanımlama İşlemleri” bölümünde beyanları girilen sigortalılar için teşvik tanımlama işlemleri gerçekleştirilir.
SGK hesap fişi nasıl girilir?
— “Provizyon ve Diğerleri” butonuna bastığınızda “Sigorta Hesap Fişi (Provizyon Girişi)” ekranına yönlendirileceksiniz. Hesap fişi girilecek sigortalının SSK kayıt numarası veya TC kimlik numarası girilerek ilgili alanda sorgu butonuna basıldığında sigortalıya ait bilgiler otomatik olarak ekrana gelecektir.
SGK aktifleştirme nasıl yapılır?
SGK aktivasyonu nasıl yapılır? Online aktivasyon yapmak isteyenlerin e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sağlık Sigortası Aktivasyon Sistemi” yazarak başvurunuzu yapabilirsiniz.