İçeriğe geç

Mersinde Ne Yesek

Mersinde ne yenmeli?

Mersin’de bulgur bazlı yemeklerin başlıca çeşitleri şunlardır: Analı Kızlı, Kısır, Batırik, Öğcel, Sini Köfte, Fellah Köfte, Lepe (Lapa, Yumurtalı Köfte, Susamlı Köfte, Etli Döğme Pilavı, Keşkek, Gavırga, Kapana Humus Yemeği, Erik) ) Yemek, Topalak Çorbası, Halka Çorbası, Tatar Çorbası.

Mersinden yiyecek ne alınır?

Favorilerinize ekleyin.Tantuni. Mersin’de büfe dışında bulabileceğiniz tek dükkan türüdür. … Kerebiç, Mersin dışında pek bilinmeyen Arap kökenli bir tatlı türüdür. … 3. Cezerye. Havuçtan yapılan bir tür enerji tatlısıdır. … Sualtı. … 5. Karaciğer. …ATOM. … 7. Künefe. … 8. Lahmacun.Daha fazla makale…•26 Haziran 2014

Mersinde ne tatlısı yenir?

Mersin’in sahip olduğu lezzetler arasında ve kültürümüzün en değerli tatlıları arasında yer alan; Kerebiç tatlısı, Cezerye ve Künefe gibi eşsiz lezzetler bulunmaktadır.

Mersinde ne yapılmalı?

Mersin’de Görülmesi Gereken 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.

Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat yemenin de önemli bir yeri vardır. Tantuni: Mersin’e özgü bir yemek türüdür, et ve kuyruk yağı küçük küpler halinde doğranır, haşlanır, yağda fırın tepsisine dizilir, üzerine karabiber atılarak dürüm şeklinde yenir.

Mersin’in hangi meyvesi meşhur?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Nerenin cezeryesi meşhur?

Cezerye veya cezeriye, özellikle Mersin ve Adana bölgesinde yaygın bir tatlı türüdür. Osmanlı mutfağında bulunur. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adı, havuç anlamına gelen Arapça (cezer; جزر) kelimesinden türemiştir.

Kerebiç nerenin tatlısı?

Kerebiç, Ramazan ve bayramlarda sıklıkla yenen Mersin yöresine ait bir tatlıdır. Kerebiç, irmikten yapılan, içi fıstık veya cevizle doldurulan ve beyaz kremayla kaplanan içli köfteye benzeyen bir tatlıdır. Beyaz krema olmadan da yenebilen bu tatlıya Ma’amoul denir.

Mersin hediyelik ne alınır?

Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilimler, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.

Mersin tatlısı nedir?

Mersin’e özgü tescilli bir tatlı olan Kerebiç, Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne sahip Mersin merkezli Kerebiç tatlısının üreticileri Ramazan ayında yoğun mesai harcıyor.

Tarsus’un hangi yemeği meşhur?

Tarsus’un meşhur yemeği humus nasıl yapılır28 Temmuz 2022

Kışın mersinde ne yapılır?

Kışın Mersin’de Gezilecek Yerler: Mersin ve çevresi zengin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekmektedir. Mamure Kalesi, Tarsus Antik Kenti, Cennet-Cehennem Mağaraları, Atatürk Evi Müzesi ve Mersin Arkeoloji Müzesi gibi yerler kış aylarında bile ziyaret edilebilir.

Mersin merkezde nereler gezilir?

Mersin Merkez’de Gezilecek YerlerMersin Marina. … Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı … 3. Atatürk Parkı … Refah Şehitleri Anıtı … Atatürk Evi Müzesi. … Mersin Arkeoloji Müzesi. … 7. Mersin Deniz Müzesi. … 8. Soli Antik Kenti.Daha fazla makale…•31 Mayıs 2024

Mersine hangi aylarda gidilir?

Mersin’i ziyaret etmek için en iyi zamanlar ilkbahar ve sonbahardır.

Mersin hediyelik ne alınır?

Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilimler, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.

Mersin’in hangi meyvesi meşhur?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Mersinde plato var mı?

Bölgenin tanımı: Antalya ve Mersin illeri arasında yer alan Taşeli Platosu, doğuda Göksu Nehri ve kuzeyde Göksu’nun kollarından biri olan Ermenek Nehri tarafından ikiye ayrılan bir karstik platodur. Batı kesiminde 2100 metre olan rakım, doğuda 1300 metreye kadar düşer. En yüksek noktası Bahadır Tepesi’dir.

Mersinde en çok ne yetişir?

Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut ve mercimektir. Pamuk en yaygın yetiştirilen endüstriyel üründür. Yer fıstığı ve susam da yetiştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort