Bıçak sırtı kalınlığı nedir?
Bir şeyin ön tarafı alevden geçirildiğinde buna yakma denir ve şekerli sıvıların koyulaşmasına mumlama denir. Eklem şekline julienne (julienne) denir ve yaklaşık 3 ila 4 cm uzunluğunda, aynı kalınlık ve uzunlukta ince, jilet gibi keskin çubuklar halinde kesilir.
Doğrama çeşitleri nelerdir?
Doğrama yöntemleri listesiKibrit çöpü doğrama (Jullienne); Esas olarak meyve, sebze veya et gibi yiyecekleri sincap dişleri (Brunoise-Brunuaz), pirinç büyüklüğünde doğrama (Jardinière-Jardinie), küp şeklinde doğrama (Macédoine-Maseduan) ve küp doğrama (Mire) şeklinde doğrama tekniğidir.Poix-Mirpua) Kare doğrama.Daha fazla makale okuyun…
Peyzan doğrama nedir?
Küp küp doğrama: Küp küp doğrama olarak da bilinen bu yöntem, sebzeleri bıçak ağzı kalınlığında küp benzeri parçalara kesmeyi içerir. Küp küp doğrarken, tüm parçaların aynı boyutta olduğundan emin olun. Bu şekilde doğranan sebzeler çorbalarda, güveçlerde veya hamur işi tariflerinde kullanılabilir.
Brunoise doğrama şekli nedir?
Brunoise Dilimleme: Küçük ve ince küpler halinde kesilir. Genellikle soğan, havuç ve patates gibi sebzeleri doğramak için kullanılır. Küpler yemeklerde veya garnitür olarak kullanılır.
Chiffonade doğrama nedir?
Yapraklar üst üste konulduktan sonra sıkı bir rulo haline getirilip incecik doğranmasına şifonat denir. Kaynak: Öney, H. (2016). Mutfak temelleri.
Bıçak kalınlığı ne kadar olmalı?
5. Bıçak duvar kalınlığı: Bıçak çeliğinin duvar kalınlığı, dış mekan bıçakları için finisajına bağlı olarak 3-5 mm, hayatta kalma bıçakları için ise 4-6 mm olmalıdır.
Macedoine doğrama şekli nedir?
Jardinière, marangozunkinden biraz daha büyüktür. Bu, 6 ila 9 mm arasında büyüklükte küpler doğrama yöntemine verilen addır. Bunlardan yedi veya sekiz tanesi bir çorba kaşığına sığacak kadar büyüktür.
Diagonal cut doğrama şekli nedir?
Kuzukulağı, ıspanak ve marul gibi yapraklı sebzelerin çevrilerek şeritler halinde kesilmesiyle yapılan bir doğrama şeklidir.
Mire poix doğrama nedir?
Eşit ve eşit şekilde büyük küpler halinde kesme yöntemidir. Doğranmış et ve sebzelerin 3/4’ü bir yemek kaşığını dolduracak kadar büyük olmalıdır. Kurban etinizi hazırlarken mirepoix kesme tekniğini tercih edebilirsiniz.
Vichy doğrama şekli nedir?
Fransızcada Vichy, uygun sebze ve meyveleri halka şeklinde kesmek anlamına gelir, halk arasında halka kesme olarak da adlandırılır. Özellikle lezzetli sebzeler için kullanabileceğiniz doğrama çubuğunun uzunluğu yarım cm’dir. 4-6 cm kalınlığındadır. Uzunluk, kare prizma şekillerine karşılık gelir.
Macedoine kesim nedir?
Macedoine (Makedonya) Sebzeler önce uzunlamasına istenilen uzunlukta doğranır ve daha sonra 1,5 cm’lik küplere bölünür.
Jardiniere doğrama nedir?
Brunoise, kıyma yönteminin biraz daha kaba bir versiyonudur. Ayrıca büyük bir burnu olduğunu da söyleyebilirsiniz. Bu yöntem çeşitli et ve sebze yemeklerine adını verir.
Burnaz doğrama nedir?
Brunoise (Brunuaz) kesme yöntemi: Sebze önce jülyen şeklinde kesilir ve daha sonra brunoise şekline işlenir. Çok küçük bir marangoz şeklidir. Mutfaklarda da en çok kullanılanıdır. Fındık, fıstık vb. Aynı yöntemle doğranabilir (Gürman, 2003: 70).
Alümet doğrama nedir?
Alümet, toplumda bu işin daha az bilinen versiyonudur. Çökertme kebabından bildiğimiz bu kesme yönteminde, yiyecek kibrit çöpü inceliğinde kesilir.
Poix nedir?
Temel Fransız kesme tekniklerinden biri olan Mire poix, sebze ve meyveleri büyük küplere rastgele kesme terimidir. “Mir pua” olarak telaffuz edilir.
Bıçak sırtında olmak ne demek?
: İki çok farklı sonucun mümkün olduğu tehlikeli veya önemli bir durumda. Seçim sonuçları bıçak sırtındaydı. 16 Aralık 2024: İki çok farklı sonucun mümkün olduğu tehlikeli veya önemli bir durumda. Seçim sonuçları bıçak sırtındaydı.
En küçük doğrama şekli nedir?
Brunoise en küçük doğrama tekniğidir. Çok küçük küpler oluşturulur. Malzemelerin eşit ve küçük parçalar halinde olmasına dikkat edilirken, malzemeler önce jülyen doğranır ve daha sonra hazırlanmasını kolaylaştırmak için küçük küpler halinde doğranır.
Jülyen et ne demek?
Julienne veya Türkçe telaffuzuyla Julienne; Yiyecek hazırlamada yaygın olarak kullanılan bir doğrama yöntemidir. Esas olarak meyve, sebze veya et gibi yiyecekleri kibrit çöpü inceliğinde kesme tekniğidir.
Poix nedir?
Temel Fransız kesme tekniklerinden biri olan Mire poix, sebze ve meyveleri büyük küplere rastgele kesme terimidir. “Mir pua” olarak telaffuz edilir.