İçeriğe geç

Dımdızlak Ne Demek Tdk

Dazlak ne demek TDK?

Çözümü güç bir durum karşısında söylenen söz. (Türk Dil Kurumu, t.y.).

Bozlak ne demek TDK?

Divan-ı Lügat-it Türk’te “bozlak”, “bozlamak”, ses çıkarmak, bağırmak anlamına gelir.

Dillenmek ne demek TDK?

Eylem. [2] Konuşmak, konuşamayan bir varlığı ifade etmek.

Gambaz ne demek TDK?

Dilimize Farsçadan giren gambaz kelimesi gamz kelimesinden türemiştir. Dimple kaşlarını çatmak anlamına gelirken, trompet gizli bilgileri açığa vurmak ve söz taşımak anlamına gelir.

Kel olan kişiye ne denir?

Saç ve vücut kıllarının doğuştan yokluğu veya kaybı veya sonradan dökülmesine alopesi denir. Alopesiler; İki ana gruba ayrılır: skatrisyel alopesi ve skatrisyel olmayan alopesi. Skatrisyel alopesiler ayrıca doğuştan ve edinilmiş olarak sınıflandırılır.

Delek ne anlama gelir?

Tashi (Tibetçe: བཀྲ་ཤིས, Wylie: bkra shis, [tʂáɕi]) “uğurlu” anlamına gelir ve delek (Tibetçe: བདེ་ལེགས, Wylie: bde legs, [tèle], ayrıca deleg veya deleh olarak da çevrilir) “iyi” veya “iyi” anlamına gelir veya deleh olarak da çevrilir, “iyi” veya “iyi” anlamına gelir.

Mablak ne demek TDK?

Kepçe, mikser, mablak.” (Kanar, 2007: 1901) olarak tanımlanmaktadır. TDK sözlüğünde “1. isim, eski hamur, merhem, boya vb. Bir ucunda sap, diğer ucunda düz bir kısım bulunan, bir şeyleri ezmek ve yoğurmak için karıştırıp kullanmaya yarayan araç.

Baboş ne demek TDK?

İsim. (Halk ağzı) (Elazığ ağzı) Yiğitlere, gençlere, çocuklara ve gençlere karşı sevgiyi dile getiren bir söyleyiş.

Bışlak ne demek?

Udhıtmak Uygurcada “uyutmak” anlamına gelir ve “Udhıtma udhıttı” “süt uyutmak”, “uyutmak”, “süt uyutmak” ve “peynir” anlamına gelir. Farklı Türk lehçelerinde farklı kelimeler kullanılır: Ağrımışık, Sogut (Karluk), Kurut, Kesük, Çokelek, Bışlak.

Def etmek ne demek TDK?

Sürgün etmek, birini uzaklaştırmak anlamına gelir.

Züppe ne demek TDK?

TDK’ya göre Arapça kökenli olan “dandy” kelimesi şu anlama geliyor: Giyiminde, sözünde, dilinde ve düşüncesinde toplumun gülünç ve çelişkili olarak gördüğü gösteriş ve aşırılıklara başvuran kişi.

Demlenmek ne demek TDK?

Eylem. [2] (pirinç için) Kıvamını yakalamak için pişirdikten sonra bir süre dinlendirin.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Guşgana ne demek TDK?

Guşgana’nın sözlükte iki anlamı vardır. Erzurum ve çevresinde düğün ve davetlerde büyük kazanlarda hazırlanan yemeklerin masalarda servis edilmesi için kullanılan, içi ve dışı teneke kutularla kaplı küçük kazanlara guşgana denir. Ayrıca eski Beypazarı evlerinin çatı katlarındaki balkonlu küçük odalara da guşgana denir.

Zobu ne demek TDK?

Söğüt, kavak vb. ağaç dallarından veya sazlardan yapılan bir çeşit pipo.

Dazlak diye kime denir?

Skinhead, 1960’larda Londra işçi sınıfında kök salan ve 1980’lerde dünyaya yayılan bir alt kültürün üyesidir. Sosyal yabancılaşma ve işçi sınıfıyla dayanışmadan ilham alan skinhead’ler ve kel erkekler Dr.

Dazlak olmak ne demek?

sıf. ve I. (< daz+lak) Başının veya kişinin tepesinde saçı kel olan, cavlak: Evlerimizin karşısındaki baldıran ve ballıbaba tarlasında, zanaatkâr kılığına girmiş kel bir adam, yangın duvarının zeminine kazık çakıyor (Fahri Celâl). geçişsiz f. (< kel+kel) Kel kalmak.

Dazgir ne demek TDK?

dazgir: Hırsız (KAYMAZ 1997: 143).

Almanya’da dazlaklar kimdir?

Skinhead stili ilk olarak İngiltere’deki sol görüşlü gençler tarafından tanıtıldı, ancak daha sonra Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki sağ görüşlü aşırılıkçı neo-Nazi ve neo-faşist gruplar tarafından benimsendi. Günümüzde “neo-Nazi” ve “skinhead” terimleri neredeyse eşanlamlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort