İçeriğe geç

Akyakada Denize Nerede Girilir

Akyaka’da denize nereden girilir?

Akyaka plajları her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yemyeşil doğayla çevrili, masmavi ve berrak Akyaka plajlarının isimleri; Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı, Ufuk Plajı, Akyaka Turnalı Plajı, Akbük Plajı, İncekum Plajı, Akçapınar Plajı, Hayıtlı Plajı ve Sedir Adası – Kleopatra Plajı’dır.

Azmakta nerede suya girilir?

Akyaka’da yüzmek için en popüler yerlerden biri Akyaka Plajı’dır. Azmak Nehri’nin serin sularının denizle buluştuğu bu plaj, berrak suları ve ince kumuyla öne çıkıyor. Plajın hemen arkasında bulunan kafeler ve restoranlar, deniz kenarındaki eğlencenize lezzetli bir mola verebileceğiniz alanlar sunuyor.

Akyakada yüzülür mü?

Akyaka’nın en popüler plajlarından biri olan Akyaka Halk Plajı, Akyaka Orman Kampı ile Azmak Nehri arasında yer almaktadır. Geniş bir kıyı şeridine sahip olan plaj oldukça kalabalıktır. İlerleyip en uzak noktalara geldiğinizde kıyıdan rahatlıkla yüzebilirsiniz.

Akyaka denizi soğuk mu?

Burun Koyu’ndan sonra Akyaka’da gezilecek yerler arasında yer alan diğer bakir koylardan biri olan Akvaryum Koyu geliyor. Kayalık bir patikadan ahşap platforma ulaştıktan sonra buradan denize girebilirsiniz. Deniz biraz soğuk ve derin.

Gökova denizi nasıl?

Denizi kumlu, suyu berrak, pırıl pırıl ve ideal sıcaklığıyla denizden hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir yer. Sedir Adası’nın hemen arkasında yer alıyor ve denizi neredeyse o adadaki Kleopatra Plajı kadar güzel. Bence Gökova Körfezi’nde yüzmek için en güzel yerlerden biri.

İztuzu Plajı denizi Nasıl?

Türkiye’nin bu özelliğiyle en ender plajlarından biri olan İztuzu Plajı 4,5 kilometre uzunluğundadır. İncecik ve altın rengi kumuyla büyüleyen plajın denizi oldukça berrak ve sığdır. Sığ olduğu için çocuklarıyla seyahat eden ailelerin gönül rahatlığıyla gidebileceği bir denizdir. Plaj ve deniz oldukça temizdir.

Akyaka azmak suyu kaç derece?

Suyun hastalıklara iyi geldiği, hatta gençleştirici ve güzelleştirici etkisi olduğuna inanılıyor. 8 metre derinliğindeki suyun 5 derece soğukluğu var ve Gökova Körfezi’nden denize dökülüyor.

Azmak tekne turu kaç TL 2024?

Akyaka Azmak Nehri Tekne Turu fiyatı ne kadar? 2024 yılı Akyaka Azmak Nehri Tekne Turu kişi başı fiyatı 50 TL’dir.

Akyaka Çınar Plajı ücretli mi?

Giriş ücreti kişi başı 750 TL. Yol kenarına aracınızı park etmeniz durumunda ise 200 TL vale ücreti talep ediyorlar.

Akyaka tekne turu kaç TL?

Akyaka Tekne Turu Fiyatları: Yetişkin ücretimiz kişi başı 800 TL’dir. 6-12 yaş arası küçük misafirlerimiz için ise 400 TL öderler.

Akyaka’nın neyi meşhur?

Akyaka’da yapılacak şeyler: Nail Çakırhan Müzesi’ni ziyaret edin, Azmak Nehri kıyısında rakı-balık yapın, Azmak Nehri’nde tekne turu yapın, Sedir Adası’nda yüzün, Aşıklar Yolu’nda yürüyün, İdyma Antik Kenti’ni ziyaret edin.

Akyaka denizi kaç derece?

Yıllık ortalama deniz sıcaklığı: 16 Ocak, 15 Şubat, 15 Mart, 16 Mart, 17 Nisan: 19 Mayıs, 22 Haziran, 24 Temmuz, 26 Ağustos, Eylül: 25, Ekim: 24, Kasım: 21, Aralık: 18 derece. En sıcak yaz günlerinde bile güzel ve sakin bir gün geçirebilirsiniz. Gün boyunca denizden karaya doğru serin bir rüzgar esmektedir.

Akyaka’ya hangi ay gidilir?

İklim / Hava Durumu / Seyahat zamanı Şehrin en yağışlı ayı Aralık ayıdır. Yılın herhangi bir zamanında ziyaret edebileceğiniz Akyaka’da deniz sezonu Nisan ayında başlar ve Ekim ayının sonuna kadar sürer. Temiz denizi ve Mavi Bayraklı plajıyla bilinen bölge, en çok turisti yaz aylarında ağırlar.

Akyaka’da ne zaman denize girilir?

Mavi Bayraklı plajları ve berrak deniziyle sıkça anılan Akyaka’da çok uzun bir deniz sezonu vardır. Mayıs ayından ekim ayının başına kadar denizin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Azmak deresinde ne yapılır?

Akyaka’nın merkezinde bulunan bu nehir Gökova Körfezi’ne dökülmektedir. Yeşillikler ve sazlıklarla çevrili Azmak Nehri, doğal manzarası ve kuş türleriyle ünlüdür. 🦆 Nehirdeki aktiviteler arasında tekne turları, yüzme ve doğa yürüyüşleri yer almaktadır.

Akyaka Çınar Plajı ücretli mi?

Giriş ücreti kişi başı 750 TL. Yol kenarına aracınızı park etmeniz durumunda ise 200 TL vale ücreti talep ediyorlar.

Akyaka Çınar Plaji nerede?

Muğla’nın en güzel plajlarıyla bilinen ilçesi Akyaka’ya sadece 3 km uzaklıktaki Çınar Plajı, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda ziyaretçilerini karşılıyor. Şehir merkezindeki halk plajından sonra en popüler plajlardan biri. Plaja şehirden araçla da rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İçmeler denizi Nasıl?

Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada bulunan İçmeler Plajı, berrak denizi, altın rengi kumu ve huzurlu atmosferiyle ünlüdür. Marmaris’e yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler, hem doğasıyla hem de sunduğu olanaklarla tatilcilerin ilgisini çekmektedir.

Turnalı Plajı ücretli mi?

Akyaka Turnalı Plajı Plaja giriş ücretsizdir ancak işletme bulunmadığından şezlong ve şemsiye bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort