İçeriğe geç

Böceği Hangi Kokuları Sevmez

Böceği hangi kokuya gelmez?

Lavanta – Lavanta yağı ve lavanta keseleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır. Nane ve adaçayı – Bu otlar hamamböceklerinin sevmediği kokular arasındadır. Evinizde esansiyel yağlar kullanarak zararlıları uzaklaştırabilirsiniz. Bir diğer kovucu bitki ise angelica’dır.

Böcekler hangi kokudan kaçar?

5. Nane. İlginç gerçek: Karıncalar ve örümcekler de dahil olmak üzere çoğu böcek naneyi hiç sevmez. Tek yapmanız gereken nane yağı ve suyu karıştırıp bu karışımı istediğiniz köşelere püskürterek uygulamaktır. Bir diğer artısı da evinizin nane gibi kokması ve temiz havaya sahip olmasıdır.

Böcekleri ne uzak tutar?

3) Bahçemize böcek kovucu bitkiler eklemek. Biberiye, dereotu, civanperçemi, fesleğen, lavanta, nasturtium, nane ve kadife çiçeği gibi bitkiler zararlıları uzak tutacak ve bahçenize faydalı böcekleri çekecektir. Aşağıda bahçenizden zararlı böcekleri uzak tutacak diğer bitkiler bulunmaktadır.

Böcek gelmemesi için ne yapmalı?

Bu blog başlığında, evinizden uzak tutmak istediğiniz böceklerle savaşmak için evinizde bulundurmanız gereken bitkileri sizlerle paylaşacağız. Fesleğen, kokusu ve görünümü nedeniyle evinize çok yakışan bir bitki türüdür. … Krizantem. … Lavanta. … Limon otu. … Kadife çiçeği. … Nane. … Biberiye. … KrizantemDaha fazla makale…

Sirke kokusu böcekleri kaçırır mı?

Her şeyden önce, beyaz sabunun keskin kokusu fareleri kısa sürede evinizden uzaklaştıracaktır. Farelerden ve böceklerden sirkeli suyla silerek kurtulabilirsiniz. Böceklerin ve farelerin sirkeli suyla silinen yüzeylerde hareket etmesi neredeyse imkansızdır.

Lavanta kokusu böcekleri uzaklaştırır mı?

Kokusunun yanı sıra böcekleri de uzak tutan bitkilerden biridir. Lavanta kokusu; Güveleri, pireleri, ev sineklerini ve sivrisinekleri uzaklaştıran bir bitkidir. Çünkü böcekler bizim için hoş olan lavanta kokusunu sevmezler.

Çamaşır suyu böcekleri uzaklaştırır mı?

Evinizi böceklerden temizleyin. Yiyecek artıkları, kırıntılar ve kokulardan kurtulun. Çamaşır suyu ayrıca hamamböceklerinden kalan kalıntıları da temizleyecektir. Bu kalıntıları temizleyerek, alerjenleri tetikleyen başlıca faktörlerden biri oldukları için sağlığınızı da korumuş olursunuz.

Sinek ve böcekler hangi kokuya gelmez?

Sivrisinekler uçucu yağlardan kaçınırlar. Bu zararlıları kovmada en etkili yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunur. Yağları suyla karıştırıp daha sonra bir sprey şişesi kullanarak evde püskürtebilirsiniz.

Karbonat böcekleri öldürür mü?

Karbonat, hamamböceklerinin sindirim sistemlerine zarar vererek onları öldürebilir. Soğanlar keskin kokularıyla böcekleri uzaklaştırır. Karışım hazırlanırken incecik doğranmış soğanlar karbonatla karıştırılarak hamamböceklerinin sıkça görüldüğü yerlere yerleştirilir.

Doğal böcek kovucu nasıl yapılır?

Sirke-limon suyu karışımı: Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve limon suyu ekleyin. İyi karıştırın ve böceklerin bulunduğu bölgelere doğrudan püskürtün. Lavanta yağı spreyi: Bir sprey şişesine 2 su bardağı su ekleyin. 10 damla lavanta yağı ekleyin ve iyice çalkalayın.

Minik toz böceği nasıl yok edilir?

Çarşaflarınızı, yorganlarınızı ve yastık kılıflarınızı düzenli olarak değiştirin ve Omo Active Liquid gibi kaliteli bir deterjanla en az 60 derecede yıkayın. Yüksek ısı toz akarlarını öldürür. Yatak odanızda halı yerine parke döşeme seçmek toz akarlarının çoğalmasını önleyecektir.

Kolonya kokusuna böcek gelir mi?

Alkolün dezenfektan etkisi de vardır. Evde bulundurduğunuz lavanta parfümü, içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını giderecek ve lavanta kokusu ile sivrisineklerin yaklaşmasını engelleyecektir, en azından koku kaybolana kadar.

Böcekler hangi kokuları sevmez?

Lavanta ve kadife çiçeği gibi, nane kokusu da böcekleri kovmada uzmandır. Nane bitkisinin yağlarıyla yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu etkiye sahiptir.

Bir evde neden çok böcek olur?

Ev Temizliği: Evin içinde düzenli temizlik yapmak böceklerin barınak ve üreme alanlarını azaltabilir. Toz, kir ve yiyecek parçacıklarının birikmesi böcekleri çekebilir, bu nedenle düzenli temizlik ve hijyen uygulamaları böceklerle mücadelede önemli bir adımdır.

Lavanta yağı hangi böcekleri kovar?

Böcek kovucu: Lavanta yağını doğal bir böcek kovucu olarak kullanmak, özellikle sivrisinekler olmak üzere birçok böceği uzak tutmada etkilidir. Doğrudan cilde uygulanabilir veya açık hava aktiviteleri sırasında birkaç damla giysiye uygulanabilir.

Sinek ve böcekler hangi kokuya gelmez?

Sivrisinekler uçucu yağlardan kaçınırlar. Bu zararlıları kovmada en etkili yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunur. Yağları suyla karıştırıp daha sonra bir sprey şişesi kullanarak evde püskürtebilirsiniz.

Kolonya kokusuna böcek gelir mi?

Alkolün dezenfektan etkisi de vardır. Evde bulundurduğunuz lavanta parfümü, içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını giderecek ve lavanta kokusu ile sivrisineklerin yaklaşmasını engelleyecektir, en azından koku kaybolana kadar.

Naftalin kokusuna hangi böcek gelmez?

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan naftalin, karakteristik, keskin bir kokuya sahiptir. Naftalin genellikle böcek ilacı olarak kullanılır. Güve, tahta kurdu, hamamböceği ve karınca gibi böcekleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Evdeki böceklerden nasıl kurtulurum?

Vanilya özütü, su, lavanta, limon suyu, tarçın ve nane ile karıştırılarak evdeki böceklerden kurtulmanın yollarındandır. Ayrıca, kullanmak istediğiniz bölgeye zarar vermeyeceğinden emin olduktan sonra suyla karıştırılmış beyaz sirkeyi de püskürtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort